Johanna
Yoga World
Vardagstankar

Låt oss kura ihop oss när det blåser snålt.

Som duvorna samlar sig nära varandra i minusgrader. Fluffar upp sina fjädrar och blir alldeles mjuka bredvid varandra istället för att en bära slät slickande dräkt. När det blåser snålt samlar de sig. Grupperar. Skapar värme och trygghet för varandra. Som en tyst kommunikation att ”jag stöttar dig, kompis”. Fluffet skapar mjukhet. Det är vackert. Stapplande smala ben som skakar. Som en vilsen själ förgäves jagande efter sammanhang. Då samlar de sig i gemenskapen.

Tänk om människan skulle göra likadant. När det blåser snålt. Den råa, smått piskande vinden. Det är i den som våra duv-vänner visar sig. De som fluffar upp sig. Omhuldar. Ger värme och stöttar. Ofta med mer handling än ord. Det räcker att vara nära. Människans flockbeteende är snarare att vara närmast den det går bäst för. Som att man värmer något som redan är varmt. Värme behöver också bibehållas men den räcker som längst när den är jämn och utspridd. Räcker då till flest.

Låt oss kura ihop oss när det blåser snålt. Eller varför inte alltid? Vad fint det vore.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.