Johanna
Yoga World
VardagstankarYoga som livsstil

Varför har alla så bråttom? Var ska ni?

Jag blir helt matt när jag tittar mig omkring. Jag blir matt på mig själv. Snabba steg runt mina fötter. Cyklar som svischar förbi. Folk som vill kliva på spårvagnen innan de som ska av har fått kliva av. Var ska alla?

När jag åkte tåg häromdagen stod en man och baxade upp sina saker på hatthyllan, klart besvärad över den växande kön bakom honom. Han makade in sig i ett nästintill obefintligt utrymme och sa till mig “så, förlåt, nu kan du gå förbi”. Jag svarade att det var ingen fara och att jag inte hade så bråttom, jag är ju på tåget. Han tog tacksamt och sa, tack, det är så många som har det nu för tiden. Bråttom alltså. Ja, var ska vi någonstans egentligen?

När jag stod i matkön idag stod en äldre man bakom mig i en ganska lång kö och sa, “du har inte bråttom va, det får man inte ha när man ska handla”. Jag svarade att det hade jag inte men att han hade helt rätt i sitt uttalande. “Ja, unga människor lurar sig själva så mycket, man behöver inte ha bråttom någonstans”.

Tillfällen duggar tätt för mig när jag får sms eller meddelande på messenger med frågan varför jag inte svarat på mailet som skickats dagen innan. För att råda bot på det har jag lagt ett autosvar att det kan ta en eller två dagar innan man får svar för att jag jobbar också men att ha klasser, pt-kunder, städa studion, förbereda utbildningar och annat. Och hör och häpna, jag jobbar väldigt mycket på att vara ledig. Då kan det ta en dag innan jag svarar på ett mail. Om det är kris och världens undergång är på väg förväntar jag mig att man ringer.

Jag tror det här funderingarna och personerna har kommit till mig de senaste dagarna för att jag ska bli påmind om att jag behöver inte ha bråttom. Det är samhällets hetsande spiral att det är så bråttom hela tiden. Snabb input. Snabb feedback. Det finns inget pris för att man stressar upp sig och jobbar ständigt och konstant. Snarare tvärtom. Jag tappar bort mig när jag har bråttom. När jag tittar för mycket på vad andra gör. När jag använder mig av andras ord än mina egna.

Så, varför har du så bråttom? Var ska du?

Var är du på väg?

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.