Johanna
Yoga World
VardagstankarYoga som livsstil

När yogan inte räckte till?

Den senaste månaden har varit en stökig månad inombords. Jag har varit med om fantastiskt roliga saker såsom yin yoga utbildning, varit på Yoga Games i Sthlm, släppt info om min och Milla Floryds kommande 200h lärarutbildning med gästlärare i form av Simon Krohn, Anja Bergh och Erik Myrberg, haft fotografering i studion, haft Shay Peretz som gästlärare, jobbat med kommande onlinekurs och satt stora planer för framtiden. Ändå är jag rastlös. Ändå är jag orolig. Ändå kryper det i kroppen. Jag vet inte om jag är understimulerad eller överstimulerad.

När våren kommer är det alltid lite ostabilt. Lika trevande som vädret som har svårt att bestämma sig. Tiden när fröna ska ta sig upp ur den kalla jorden, från vilan, och upp för att blomma. Alltid lite läskigt. Jag längtar efter dagen då jag vet att jag ska ta på mig vårjackan istället för vinterjackan. Men det är ingen idé att ha bråttom. Det har aldrig funkat.

Yogan är och kommer alltid att vara mitt ankare men just nu behövs också annat. Min rastlösa fysiska kropp har haft svårt att somna och det sätter sig även i huvudet. En lång tur med spring i benen var det som gjorde susen. Rörelse. Där jag måste ta i mer än vad jag egentligen vill. Det är som yin och yang. De klarar sig inte utan varandra. Yogan finns alltid och är alltid viktigast. Tiden i tystnad och resan inåt. Men andra intryck, annan typ av rörelse, annan stimuli i pauserna behövs också. För att följa med och balansera det som sker. För det är kanske det som är balans. Att välja yang när det är det som behövs och yin när det är det som behövs. Även om det inte alltid lockar.

Missförstå mig rätt, yogan räcker alltid till men denna veckan behövde den verkligen hjälp av löpning, av sociala tillställningar, av att ta på sig vanliga kläder och gå utanför dörren för att få någonting gjort. En annan period kommer det vara tvärtom.

Och just den här eftermiddagen efter en ovanligt social och ledig helg, är det just en stund i badkaret, en bok och lite skrivande som gör susen. Det är det som är yoga. Att leva i livet.

Foto: vegafoto.se

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.