Johanna
Yoga World
Yoga som livsstilyogalärartips

Nya utbildningar – att dela och att lära.

Att få dela med sig i utbildningsform är en ynnest. Även att göra det på klasser, workshops, kurser och i det skrivna ordet är också en ynnest. Jag älskar alla former. Och jag är väldigt tacksam att jag har möjlighet till dem i min vardag. Det betyder också att jag alltid samtidigt är student. Alltid har något att lära. Och alltid lär mig.

Förra veckan gjorde jag min första onlineutbildning tillgänglig, vilket känns väldigt kul och lite läskigt. Många hejarop kom och det glädjs jag för, min förhoppning är dock att gratulationerna går till de deltagare som möter de fantastiska lärarna som finns där ute som lägger sitt engagemang i att reflektera över yogalärarrollen och vad den innebär för oss var och en. Kursen heter ”Din egen röst – att undervisa från hjärtat” och jag har lagt ganska mycket tid och eget hjärta i innehållet i den då jag upplever att varje människa bär på så mycket unikt som ibland kan behöva hjälp på traven att lockas fram. Och det är idag väldigt lätt att fastna i att försöka uppnå att vara någon annan när vi alla egentligen bär på vår egen magiska röst. Det finns många ramar och strukturer som vi förhåller oss till i undervisande vilket å ena sidan är nödvändigt och fantastiskt bra men som å andra sidan också begränsar oss i tron att alla ska stöpas i samma form. När du kan reglerna kan du också frångå dem. För att du har ett syfte med det och för något som är äkta för dig. Där din närvaro och hela du kommer fram.

Foto: Michael Jönsson – vegafoto.se

Innehållet är mycket text och mycket reflektion, det är det som är grejen, reflektera, att gå inåt. Den egna praktiken och den egna reflektionen är ofta bland det första som får stå tillbaka när vi börjar undervisa mycket. Och om vi inte reser inåt, hur ska vi då kunna guida andra på färden? Det är det första jag märker själv när jag svajar, inte så mycket min fysiska praktik, men min egen reflektion, närvaro och medvetenhet i min vardag, vilka val jag gör och varför och om jag tar hand om mig själv på alla plan. Börjar jag svaja är det reflektion jag behöver allra mest. Att vara i det som är. Och börjar jag bli trött på min egen röst, vilket händer då och då, då är det reflektion jag behöver allra mest. Alltså egentligen hela tiden. Ungefär som att du behöver fortbilda dig i respektive yrke behöver du också fortbilda dig i livet. Det spelar liksom ingen roll vem du är eller vad du råkar jobba med. Du är ju du.

Till hösten kommer också den spännande starten av min och Milla Floryds 200h yogalärarutbildning. Tillsammans med gästlärarna Simon Krohn, Anja Bergh och Erik Myrberg, erbjuder vi 200 undervisningstimmar och sedan tillkommer också egna studier. Första delen är 100h Take the leap och andra delen är 100h Free the knowledge. Jag gör även en omgång till av min yin yoga utbildning i månadsskiftet aug/sep. Jättespännande och kul då den nästan är fullbokad.

Det är verkligen en ynnest att få dela med sig. Och det är verkligen en ynnest att få lära sig lika mycket som man delar. Om pedagogik. Om yoga. Om livet.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.