Johanna
Yoga World
EntreprenörskapSoulworkVardagstankarYoga som livsstil

Bara för att du kan behöver du inte.

Foto: Anna Rosén

Strävan av att ständigt utvecklas, ständigt bli lite bättre, ständigt växa lite till är så dubbeltydig för mig. Jag är verkligen för att utveckling ska få ske hela tiden. Men ibland är det också utveckling att ta det lite lugnt. Att stanna kvar där man är. Ibland till och med att backa tillbaka lite. Att våga stanna kvar i det som är. Även när det är motigt. Kanske allra helst då.

Mycket vill ha mer. En fälla som är lätt att falla in i. Ju mer vi har desto mer vill vi ha. Men blir det verkligen bättre? När har man allt? Ett jagade resten av livet. Kan man aldrig få vara nöjd? Vad är det för fel med det? Varför premieras aldrig det? Varför är nöjd negativt och tacksam positivt?

Jag fattar grejen i att ständigt bli bättre och jag lever efter den devisen på många sätt. Går det för snabbt blir det dock sällan bra. Vad det än gäller. Tålamod är utvecklings bästa vän.

Ett företag byggs långsamt för att bli långsiktigt. En relation byggs stadigt och fylld av tillit för att bli långvarig. En relation med sig själv byggs definitivt i att stanna kvar och ta sig igenom det som vardagen består av istället för att ständigt fly. Kasta sig in i nästa steg.

Bara för att du kan göra en massa grejer behöver du inte. Men det verkar ofta så i den informationen våra ögon tar in. Låter ofta så i den informationen som våra öron fylls med. Kanske är det det du tror förväntas av dig? Förväntas av vem? Bara för att du kan måste du inte. Beroende på vad det är så kan att kasta sig ut också vara det allra bästa som kan ske. När man bara kör och ser vad som händer. Det är också frihet. Det finns så mycket dubbelt i utveckling och är så olika för oss alla. Det finns en slogan som lyder “Do more. Be better” – i mitt liv är det precis tvärtom. Jag skulle utvecklas mer av att göra lite mindre. Och bli lite bättre.

Hur är det för dig?

4 kommentarer

  1. Mycket viktigt budskap som borde lyftas ännu mer. Livet är ju nu! Läser för tillfället Power of Now (typ tredje gången) för att den där fällan är lätt att hamna i om och om igen. Vi matas med att bli mer, vara mer. Som om att allt finns utom oss. När jag saktar ned och är i stunden, det är iaf då jag känner mig levande. Medveten om att det där sökandet på bekräftelser bara är en sysselsättning för egot. Däremot finns det “a shift” inombords som talar om för mig när det är dags att kasta mig ut eller utmana mig just för att det kommer inifrån. En röst, känsla, energi…vilken är svår att höra när jag bara springer å jagar. ? Om det är lätt, näää, men oftast är det det sanna för mig och det fina är förmågan att se och observera val och handlingar.
    Du inspirerar med att dela och uttrycka din unika själ, tänk, bara det?

    1. Tack underbara du <3 Det är en ständig lina att dansa på när det bästa är att ta ett steg tillbaka eller två steg framåt. Utveckling är ju bra! Pirrandet, bubblandet och den skräckblandade förtjusningen är ju underbar och ska förvaltas men det är ju också just den känslan vi borde rida på. Inte rädslan i att inte räcka till eller bli bortglömda om vi inte går just den utbildningen, lägger ut en bild på vad vi gör varje dag osv, eller att alla andra driver så mycket framåt. Tack för dina ord och tankar du delar. Kram!

  2. Älskar att läsa dina kloka ord de går alltid rakt in i mig, berör mig, inspirerar mig och lär mig?
    Tack och kram Jane?

    1. Tack kära du <3 Jag är glad att det sätter igång tankar hos oss alla och kommentarerna som kommer berikar mig lika mycket. Kram!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.