Johanna
Yoga World
EgenföretagareYoga som livsstilYogastudio

Att klä yogan i vackra ting.

När vi får mer golvyta på studion får vi också mer yta att inreda. En vacker och lugn plats att få andas och landa in i. Lika mycket som jag tror att vi behöver just det så tänker jag på hur vi klär yogan i vackra ting. Smyckar den med skön miljö, kläder och smycken. Jag gör allt det. Jag bidrar till allt det. Och jag gillar allt det. Det har betydelse för oss. Att vi trivs i den miljö vi är i. Förknippar den med känslor och energi som gör oss gott så fort vi kliver innanför dörren. Men hur mycket behöver vi och vad blir vad?

Betydelsen av allt det är lika viktigt som insikten i att det bara är yttre medel. Det spelar ingen avgörande roll för vår yogapraktik i sig. Det kanske gör att vi tar oss i väg, att vi vill spendera tid i yogalivet. Det betyder dock inte att vi automatiskt blir upplysta och får ett härligt liv utan bekymmer eller att vår yogapraktik fördjupas. Det kommer säkerligen att ske. Det som är säkert är att om vi verkligen vågar möta våra mindre goda sidor lika mycket som de goda, vågar ta hand om det obekväma vi förr eller senare möter lika mycket som vi gottar oss i och väljer det bekväma, så kommer det vara den avgörande skillnaden.

En speciell plats, inredd på ett vis som tilltalar oss behövs som motivation. Jag skulle aldrig välja bort det om jag inte var tvungen och det är så användbart på så många vis. I mitt tycke att skala av och ha en plats med mycket rymd och space. Det gör att jag kan andas så mycket bättre. Hela jag blir lättare när jag kliver innanför dörrarna till FLOW. Mer och mer för varje dag eftersom det alltid hänt något nytt just nu. Förutom de tillfällen vi har dispyter jag och byggarna, när de inte förbereder mig på att jobbet kommer påverka verksamheten och allt det där som ingen ser. Men snart ska bord in. Snart ska stolar in. Snart ska ett par småpryttlar in. Så tack till alla de yttre faktorer som faktiskt tar oss till mattan. Och tack till insikten om att den verkliga skillnaden i det som sker på mattan ligger i att vandra vägen mot det bekväma i det obekväma. Det där som kräver ansträngning och disciplin – och som belönar oss tusenfalt i förlängningen. Det övriga vackra yttre är bara illusioner som hjälper oss på vägen.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.