Johanna
Yoga World
EgenföretagareYogastudio

Kapitel 2. Ensam är inte stark.

Kapitel 2 i följetången om att driva yogastudio handlar om att ensam inte är stark och vikten av människorna runt omkring dig. Som jag skrev sist så  utgår den här följetången  ifrån mig personligen och mina erfarenheter. Det betyder också att motgångar, medgångar och allt däremellan hanteras olika från person till person. Så som det är för mig är det inte nödvändigtvis för dig och tvärtom. Har du andra erfarenheter och tankar så dela gärna med dig av dem!

Jag har aldrig levt efter devisen ensam är stark. Med det inte sagt att jag inte har en väldigt stark vilja, är envis, gärna vill ha saker på mitt sätt och kanske inte alltid är jättelätt att ha att göra med. Men jag gör mitt bästa och jag är samtidigt givmild, resonlig och ibland en smula bra på att lyssna och ta till mig båda sidor av en kommunikation. Ibland säger jag ja, ibland säger jag nej. Vissa dagar är ensam är inte stark en stor klump stolthet att svälja och världens mest nedvärderande hjärnspöke och andra dagar tvärtom.

Det finns ett par personer som varit extra viktiga under de senaste åren och som hjälpt mig framåt, hjälpt mig våga, stöttat mig och trott på mig när jag själv inte gjort det. Det är min vän Martina som också var min första yoga pt och introducerade mig till yin yoga, min första riktiga lärare Satu som gett mig stöd och ovärderliga möjligheter, mina coola kollegor Matthew, Elaine, Milla och Jenny, min kära vän, kollega och lärare Tiina som gett mig kunskap, tillit och djup, min nu studioansvariga Lois som varit vid min sida i vått och torrt sedan studion i majorna och hela FLOW-resan, det grymma Casall gänget, mina kollegor på YOGOBE och Peter som gav mig chansen att växa, mina kollegor på Yoga World, gänget på yogagames och Prana. Min mamma som sett till att mitt företag överhuvudtaget har hållit sig flytande, min pappa som ständigt ställer upp och skruvar, borrar och bygger. Min syster som gör allt vårt kommunikationsmaterial och såklart min Martin med all sin kärlek, tår-torkande hand och som alltid lyfter mig när jag är nere och lyfter mig lite till när jag är uppe.

Det finns många fler så känn dig inte glömd, alla finns i mitt hjärta. FLOW hade aldrig funnits kvar om det inte var för de underbara lärare som nästan alla varit med från start eller näst intill. De är ovärderliga för mig. De finns alltid där med sin kunskap, proffsighet och energi och den där lilla detaljen de gör för studion och deltagarna är guld. Värd mer än vad man kan tro. Koppen som diskas, mattan som rullas in, blomman som vattnas, vikariatet på klassen, bordet som tas med hemifrån för att det kommer göra sig fint på studion. Det är guld.

Det finns så många runt omkring mig, alla runt omkring mig, som har en roll i min värld, en pusselbit i pusslet som gör att det blir vad det blir. Jag känner inte ens alla. På samma sätt spelar jag en roll för någon annan. Varje person är viktig i enheten. Allt hänger ihop. Vi vet oftast inte om det. Deltagaren som kliver innanför dörrarna på FLOW reflekterar förmodligen inte över att den är diamanten i mitt liv. Utan mig inget FLOW men utan dig – heller inget FLOW.

Respekten för sig själv och det man skapar i sin dröm och liv är så himla viktig. Och att man får bestämma. Jag hade fallit ihop om jag inte hade bestämt och varit tydlig men jag hade också fallit ihop om jag inte förr eller senare tagit stöd av andra. Oavsett var man är, vad man jobbar med, vilka relationer man har, vilken ålder man är – ensam är inte stark.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.