Johanna
Yoga World
InspirationYoga som livsstilyogalärartips

Utbildningsstart och föreläsningspremiär i skolans värld.

I fredags startade vi. Take the leap – den första modulen av två på min och Millas yogalärarutbildning. Den är 200h och registrerad hos Yoga Alliance. Med oss på resan har vi Anja Bergh, Simon Krohn och Erik Myrberg. Känns gudomligt bra att ha med dessa personer och att vi alla delar med oss av det som är vår grej.

Det är alltid pirrigt att starta en utbildning med en ny grupp av människor. Gemenskap, tillåtelse och ödmjukhet är det jag tänker på när jag ser tillbaka på helgen. Tilliten att dela så mycket tillsammans trots att man inte känner varandra. Det är sällsynt, unikt och magiskt i sig. Yoga är liksom inte alltid härligt, det är inte det det handlar om. Det är transformationen. Och den är en process med utmaningar. Det är det som är transformation. Att bli stöttad i den processen är bland det vackraste som finns. Bli stöttad av tekniker, filosofin och människorna i den nakna, råa, ärligheten.

Vanligtvis jobbar jag inte de två efterföljande dagarna efter en utbildningshelg. För första gången i år har jag gjort ett avsteg från min egen gräns, disciplin och rutin. Och det var ett medvetet val. Jag fick frågan för ett tag sedan att dela en andningssession, en yogasession och föreläsa om livet för en grupp gymnasielärare. Dela med mig om hur det blev som det blev att jag blev deprimerad och utmattad, hur jag förändrat mitt förhållningssätt till livet och hur jag lever idag och såklart hur detta skulle kunna översättas till vardagen och livet som lärare. Eftersom jag är gymnasielärare och dessutom ser mig själv i skolans värld igen någon gång i framtiden så tackade jag ja. Jag är så glad att jag gjorde det. Det var en utmaning, nervöst och blottande att prata om sig själv på det sättet. Och samtidigt härilgt och utvecklande. Idag tar jag det lugnt och är stolt över mig själv och andra för de senaste dagarna och deras innehåll.

Som en bonus var jag också förbi vår chefredaktör här på Yoga World, Sara Valfridsson, på kontoret och fick en pratstund. Det är härligt att också få ses i den riktiga världen! Tack för det Sara!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.