Johanna
Yoga World
VardagstankarYoga som livsstil

När det tar emot och skaver – jag blir aldrig klar.

Jag håller på med en bok. Det har jag gjort sedan januari. Den skulle varit klar i somras. Sedan skulle det vara klar i september. Den skulle egentligen ges ut om 3 veckor. Aint gonna happen. Det jag inte visste när jag lade den tidsplanen var att jag skulle utöka studion och hela mitt företag. Det har känts som en ok ursäkt. Fram till och med nu.

Jag är med i Writing Minds med Sofia Sivertsdotter för jag har velat skriva en bok länge men varken haft disciplinen eller förmågan att lägga upp arbetet. Nu har jag haft det. Ändå är jag inte klar. Nu finns tiden. Det finns inga ursäkter längre. Och ändå skaver det. Jag har sagt hur länge som helst både till mig själv och andra att den snart är klar. Och den som vet hur kreativa processer funkar och framförallt att skriva vet att nästan klar betyder minst lika mycket kvar.

Jag är lite förvånad själv att det tar emot så mycket. Jag vill inte ens sätta mig med det trots att jag vet att när jag väl gör det så finns det där inne. Allt jag vill få ner. Allt som ska få ta plats i Ett långsammare liv fyllt av liv.

Det där som behövde göras först är gjort. Även allt det jag hittat på att det behöver bli gjort. Det där jag behövde hjälp med får jag hjälp med. Nu är det upp till mig. Min tid. Mitt jävlar anamma. Jag är ofta på dåligt humör och jag vet vad det beror på. Jag är irriterad på mig själv att jag inte tar tar i det. Det är en sårbarhet i det. En rädsla. Släppa taget om något djupt personligt där risken finns att bli kritiserad. Det finns lika mycket skräck som magi i det.

Så – nu ska den bli klar!

Foto: Anna Rosén

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.