Johanna
Yoga World
EgenföretagareYogastudio

Hur det är att driva studio när det inte fungerar.

De senaste veckorna har varit en riktig utmaning. Det är för det mesta fantastiskt att driva en studio men, precis som vilket annat jobb, vilken annan situation, relation och samarbete som helst så skaver det ibland. Allt det där som man (jag) inte tänker på att det ingår i drömmen att ha en studio. Det ingår ju även i livet. Att det skaver ibland. Just nu skaver det otroligt mycket i det tekniska på FLOW. Givetvis skaver detta tekniska samtidigt som jag är ganska trött. En trött Johanna och teknik som inte fungerar är inte en bra match. De passar inte som handen i handsken så att säga.

Men det är ju så det oftast är. Utmaningar kommer hela tiden och i olika former och i olika doser. De kommer heller sällan ensamma. Eller så är det så att vi uppfattar det som att de inte kommer ensamma. Egentligen är det kanske så att vi ser minsta lilla granbarr som en lika stor utmaning som en hel gran – fast att det egentligen inte är så. Men det ena ger det andra. Gott som mindre gott.

Jag har den senaste veckan spenderat minst 12 timmar i supporttelefon. Tror ni det fanns utrymme till det i det där otroligt luftiga schemat i kalendern. Nej. Det fanns ett par timmar som fyllde luften. För det finns faktiskt lite luft. Det måste man ha för oförutsedda saker har jag lärt mig.

Det är inte glatt jämt, även om det är det ofta. Jag kämpade emot ganska länge innan jag gav upp inför situationen. Ganska många tårar fälldes också. Ett par svar på frågor och synpunkter får faktiskt vänta till en annan dag. Då kommer de hanteras bättre och få betydligt bättre utdelning. Agera istället för att reagera.

Det är inte lätt att driva studio när det inte fungerar. När det inte går att ta betalt. När det inte kopplar mellan system. Det finns ingen it-avdelning att vända sig till. It-avdelningen är jag. Sjukt mycket merjobb skapar det också. Det bästa är att jag vet att det går över. Lättast för mig är att faktiskt få vara uppgiven och trött på vissa delar men ändå älska och njuta av andra. Det ena behöver nödvändigtvis inte spilla över på det andra. Benämna känslor och låta dem få vara där utan att de tar över. Det är svårt men på andra sidan glimmar sedan glittret i granen och allt bli lite ståtligare, lite starkare.

Foto: vegafoto.se

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.