Johanna
Yoga World
Yoga som livsstilyogalärartips

En coach behöver en coach. En utbildare behöver utbildning.

Oavsett vad du jobbar med behövs övning som ger erfarenhet och fortbildning som ger utveckling. I mitt fall jobbar jag ganska hårt för att upprätthålla mina kunskaper och att lära mig nytt. När man utbildar andra, oavsett i vad, måste man ständigt utbilda sig själv. Genom att gå på fysisk utbildning, online, läsa böcker eller delta i diskussionforum. Det är fantastiskt kul! I år gick jag en Pranayamautbildning (andning) och nästa år ska jag gå Magnus Ringbergs utbildning samt åka till London ett par dagar för att gå på workshop med Elena Brower. Det ser jag väldigt mycket fram emot. Det kan se ganska lyxigt ut att man får/kan gå på utbildningar ofta men sanningen är ju den att först jobbar man in pengarna för att ens kunna gå, sedan ordnar man vikarie som man betalar hemma för att täcka upp arbete och kostnad för att man är borta. Precis som att man tar ledigt från sitt jobb och ställer upp för varandra inom familj och vänner för att något ska vara möjligt. Allt är samma men ändå olika.

Utbildning och den större biten är en sak. Något som gör skillnaden för mig är det som sker i min vardag. Min coach på hemmaplan. Jag har gått hos samma PT i 2,5 år nu och det senaste  året minst har vi setts varje vecka. Peter Fredriksson är klippan i mitt liv som hjälper mig att röra mig på andra sätt än det yogiska rörelsemönstret. Han är fantastisk och otroligt kunnig inom sitt område. Min mjukare coach är Michelle Baker. Hon påminner mig alltid om förankring, ärlighet och att ha tillit till energin som finns inom oss.

Det ar funnits många innan dess, mina utbildningar hittills har jag gått för Satu Tuomela och Tiina Ravelin. Båda har varit ovärderliga för mig på många sätt. Andra jag lärt mig mycket av är Donna Farhi, Sally Kempton och Bonnie Bainbridge Cohen. Lära gör man hela livet. Vi lär oss också ständigt av varandra. I varje möte. För att vara en coach, eller en yogalärare, eller en pt behöver man göra jobbet själv. Praktisera själv. Lära sig själv. Öva för att få erfarenheter. Det är det som gör den stora skillnaden. Utbildar man behöver man ständigt utbilda sig själv. Utan att utbilda sig för utbildandet skull. Det kan bli kontraproduktivt. Det man lär sig måste hinna användas också för att omvandlas till kunskap “på riktigt”. Kunskap som finns inuti. Rörelser och ord som har en botten i en, inte bara skvalpandes på ytan.

En coach behöver alltid en coach. En utbildare behöver alltid utbildning. Det som ger näring för den inre coachen att växa.

Bilden är lånad från Magnus facebook och utbildningen sker på vackra Pilates Complete i Göteborg. 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.