Johanna
Yoga World
Vardagstankar

Om du fick 10 min extra?

Om du fick 10 min extra. Vad skulle du göra då? Jag har läst mer än vanligt denna ledighet och i boken jag läser nu skildras en stressad kvinna som blir galet irriterad när hon måste vänta 10 min innan hon blir insläppt i en lokal – trots att hon var där en halvtimma innan utsatt tid. Hennes första tanke och reaktion var ”den här tiden kunde jag använt till något betydligt bättre och viktigare”. Det är rätt typiskt det där. Jag kände igen mig väldigt väl när jag läste det. Alltid lika effektivt. Varje minut ska nyttjas till fullo. Ibland hamnar jag där. Att ständigt ligga steget före. Och nåde den som sinkar tiden. Går långsamt. Tar tid på sig. Tiden kan ju användas till något betydligt bättre än att gå förlorad.

Foto: Anna Rosén

Att använda varje minut som är oss given är ändå vackert och betydligt för livet men inte alltid på det viset. Inte för mig. Tack och lov händer det inte så ofta längre. För ett par år sedan slog den tanken mig varje dag. Oftare och oftare och fler och fler dagar är de där 10 min extra (om de kommer, när de kommer) en gåva. Jag försöker till och med skapa dem nu för tiden. De små mellanrummen så att pulsen och andetagets längd är någorlunda desamma som innan. Kanske till och med lägre, längre och djupare. Rötter istället för flaxande vingar och hårda käkar. Jag blir den långsamma. För jag vet att även om jag irriterar någon annan så ger jag också näring till en tanke långt bak i huvudet så småningom. Jag borde sakta ner. Jag vet det för jag har själv varit där. Och då kan även irritation bli en gåva. Förändring tar tid. Mer än 10 min.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.