Johanna
Yoga World
Inspiration

Rostad rotselleri med belugalinser – smarrigt!

Till 4 pers;

 • 1 kilo rotselleri
 • 2 msk rapsolja
 • 1 tsk salt
 • 2 dl belugalinser
 • 5 dl vatten
 • 1 grönsaksbuljongtärning

Citronkräm:
1/2 citron
100 g naturell färskost
1 krm salt
1 krm peppar

Vinägrett:
50 g valnötter
100 g smör
2 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm peppar

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotsellerin och skär den i bitar. Blanda bitarna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta sellerin i mitten av ugnen tills den är genommjuk, ca 40 min.
 2. Skölj linserna i ljummet vatten. Koka dem i vatten med buljongtärningen i en kastrull under lock i ca 30 min.
 3. Citronkräm: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda färskost, citronskal och saft. Krydda med salt och peppar.
 4. Vinägrett: Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Grovhacka nötterna. Bryn smöret i en kastrull och ta sedan kastrullen åt sidan innan du blandar i nötter och vinäger och kryddar med salt och peppar.
 5. Fördela linser på tallrikar och lägg på rotsellerin. Klicka på citronkrämen och skeda över vinägretten. Garnera med smörgåskrasse.

Receptet kommer från Allt om mat. Januarinumret har ett fin vegospecial.

Smakerna gifte sig fantastiskt fint med varandra. Om man äter fisk, som jag,  kan jag tänka mig att en bit vit fisk är väldigt gott till. Att ha buljong till linserna tillför också lite extra smak. Jag som inte tycker det är speciellt kul att laga mat och helst äter Martins mat blev ändå mycket nöjd. Uppläggningen och att äta även med ögat är ju en helt annan grej och min tallrik blev inte riktigt som i tidningen – men vad gör det. Det här kommer vi göra igen.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.