Johanna
Yoga World
VardagstankarYoga som livsstil

Det räcker att vara den jag är.

Det är något vi alla vet. Något vi alla säger. Men inget som kommer som en självklarhet. I alla fall inte för mig. Vissa tider är det lättare att vara ankrad i det. Andra inte. Påminnelsen, disciplinen och praktiseringen av det är nödvändigt för mig. Klart jag vet att jag duger som jag är. Men hur känns det i mig? På riktigt?

Hur fyller jag hela min hudkostym med den upplevelsen? Hur smakar det? Hur låter det? Hur många tankar finns? Vilka tankar? Hur lever mitt andetag? Hur tar jag plats inuti mig själv?

Rörelse, reiki, skrivande, mediterande, promenerande, lyfta tungt – det funkar för mig. Att röra mig inuti till musik som gör varje rörelse till en dans. Även om det inte är ett traditionellt danssteg. Förmodligen tvärtom.

Hur fyller jag mitt inre universum med bubblande liv istället för att förminska det? Vad behöver jag påminna mig själv om? Vilka rutiner behöver jag ha?

När jag övar på att ta plats i mig själv så vet jag där, djupt inne – att det räcker att jag är den jag är. Jag behöver inte jaga, jag behöver inte ständigt synas, komma med nytt. Jag kan ta plats på så olika sätt. När jag tar plats inuti tar jag också en naturlig plats utanför – utan att forcera eller knuffa undan. Utan att söka bekräftelsen från någon annan för att duga. För att få tillåtelsen att vara en del av något. För att vara tillräcklig. Jag tror att fler med mig behöver den övningen. Varje dag. Oavsett yrke, sammanhang, erfarenhet. Det djupt mänskliga. Platsen utanför kan förstärka men det börjar alltid, och förseglas alltid, inuti.

Det kommer inte av sig självt. Det kommer av en daglig stund med mig själv. Ett utrymme. En långsamhet som jag kallar det.

Förra veckan började vi att utforska detta och ta plats inuti på mina yogaklasser. 90 min av vinyasa, andning och meditation. Vi fortsätter den kommande månaden och den nya spellistan heter Reflections. Enjoy. Välkommen att ta plats inuti, fylla ditt eget utrymme, ditt universum men det som är du. Det som alltid räcker.

Foto: vegafoto.se

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.