Johanna
Yoga World
InspirationVardagstankar

Nya videos på YOGOBE och aprils skrivtema – T I D.

Ni som läser hos mig ofta vet att jag gillar temat Tid och temat Långsamhet. De är stabila ledord i min vardag just nu. Därför är det kanske föga överraskande att temat på Yoga & Skrivande i april är just T I D.

Jag inspireras mycket av forskaren och författaren Bodil Jönsson, som ägnar sin tid åt just tid. Hon skriver och forskar om tid ur olika perspektiv och hur vi alla har enormt med tid, precis lika mycket allihopa. Skillnaden är hur vi förhåller oss till den och använder den. Vilka förutsättningar vi har. Själva klocktiden vi har och den upplevda tiden vi har är två helt olika saker. Klockan har vi för att förhålla oss till dagen, vår sysselsättning och människor runt omkring oss. Klocktiden hjälper oss med struktur. En minut kan vara en evighet i upplevd tid. Det är något helt annat än klocktid. Jag tror att mycket ligger i vår egen tanke om tid. Att tänka att jag har gott om tid ger en helt annan upplevelse och mental inställning än om jag tänker att jag har lite tid. Även om själva klocktiden är begränsad till en viss uppgift så kan tanken och inställningen skapa möjligheter i den upplevda tiden. Att gå in med inställningen att tiden är begränsad är ungefär lika dömt att misslyckas som att tänka det här kommer jag aldrig klara när vi ska ta oss an något. Givetvis är detta lättare i teorin än vad det är i praktiken men det ligger mycket i det. Timmarna blir inte fler på någons dygn, schemat blir inte blankt men det ger en annan upplevelse. Det är en upptäcktsresa vi alla är på – vad vi vill och vad vi behöver lägga vår tid på.

Under månaden kommer vi utforska tid ur olika perspektiv – och reflektera kring den i skrivande. Du skriver för dig själv och i den mängd som passar dig.

Jag kommer vecka för vecka presentera en infallsvinkel på tid genom en egen kort reflektion, en praktik efterföljt av reflektionsfrågor till dig. Vore härligt att ha dig med!

I helgen släpptes också ett par av mina nya videos på YOGOBE. Fler kommer under våren och då mer yin och vinyasa. De som släppts nu är lite kortare sekvenser med teman för att linda ryggont, mensvärk, huvudvärk- och nackbesvär och andningsmeditation. Om du inte testat yogobe innan kan du använda koden ALVIN för att få dina första 30 dagar gratis och utan bindningstid. Du kan skapa dina egna playlists, se andras egenkomponerade playlists för olika tema, välja tid, lärare eller yogaform. Möjligheterna är oändliga.

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.