Johanna
Yoga World
Vardagstankar

Att växa tillsammans och stå stadigt för sig själv.

Tänk att utvecklas tillsammans men ändå var för sig. Att ha en stabil grund att stå på gemensamt – med rötter starka nog att stå stadigt i sin egen person. Att det finns plats att bygga något gemensamt och plats för den egna vägen. Att ha samma grund men olika skuggsidor och olika solsidor. Och att trots det vara ett. Trots det ha sina förgreningar och sina olika håll att hämta näring. Från olika perspektiv som ständigt växer underifrån och ovanifrån.

Vårt otroliga fokus på oss själva, individualiteten, är viktig men är ingenting utan det gemensamma. Det finns mycket kraft i en men det finns mer kraft i fler. Det finns kraft i olikheter, det finns utveckling i olikheter. Det är när vi glömmer att vi alla är ett som vi saknar något. Få bli sedd som människa.

Ruiner, ritualer, ceremonier, vanor – vad du än kallar det för. Så viktiga för dagliga insikter. Jag går förbi det här trädet nästan varje dag. Det ligger i min favoritdunge i skogen närmast vårt hem. Bredvid ligger trädet jag brukar krama varje dag. Sjukt underskattad vana för välmåendet. Det är ingen hemlighet att jag gillar träd väldigt mycket. Jag har ett kapitel i boken som handlar om skog och träd. Funderar på, och läser mycket om just trädens avgörande stomme för vår hälsa. Om fler tillät sig att vara lite wild and crazy i det sociala samhället och krama träd skulle mänskligheten vara betydligt mer grundad. Tillsammans och för sig själva. Den känslan av lugn och stabilitet som sprider sig i kroppen när en hand rör vid barken är svårslagen. Men det är som det mesta, du måste vara närvarande för att uppleva det. Närvarande istället för härvarande. Trots att du rör vid ytan kan du känna hela insidan. Så som när du ser någon i ögonen. På riktigt.

Lägg handen på ett träd. Krama trädet. Bara gör det. Även ensamma träd har rötter. Rötter rotade i en gemenskap.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.