Johanna
Yoga World
InspirationUtbildning

Nya perspektiv på kinesisk medicin och dynamisk yoga med Tiffany Cruikshank.

Förra veckan rundade jag av med fyra dagars yinyogautbildning för ett fantastiskt gäng på studion. Denna vecka startade jag med fyra dagar i London där jag och min kompanjon Milla Floryd går en utbildning i kinesisk medicin inom Tiffany Cruikshanks yogaskola Yoga Medicine. Hela min 500-timmars utbildning har haft inslag och inrikting mot kinesisk medicin och jag jobbar framför allt med det i yin. Mina klasser bygger jag efter meridianer och element.

Just denna utbildning har dock fokus på element och meridianer i flöde samt hur man kan integrera den kinesiska filosofin med personlig yoga. Alltså mer på en individnivå och hur de kan ge näring till varandra i praktiseringen, vardagen och livet. Så förvirrande. Så spännande. Det är ett annat och nytt perspektiv som jag inte varit inne på tidigare. Givetvis är kinesisk medicin lika stort som universum och ett lärande som pågår längre än livet på jorden men det är vansinnigt spännande att bara få glimtar av det att arbeta vidare med. Framförallt ska det bli kul att börja titta mer på de 8 principerna, 5 element theory och yin/yang theory och hur de relaterar till varandra och hur de relaterar till en yogapraktik.

Jag gör en introduktion till kinesisk medicin i relation till yinyoga på grundutbildningen och har fått med mig en hel del som jag kommer använda mig av även i fördjupningen av yinyoga som jag håller 2-4 okt.

Just de här dagarna känns det spännande att kanske inrikta ett par pt-kunder framöver mot detta, vi får se. Jag har dragit mig mer och mer från mer utmanande vinyasaflöden till mer slow flow, lagt till ännu mer yin än tidigare, gett Reiki och beröring en större plats och lagt till mer återhämtande inslag i min egen praktik. I slutet av oktober kommer Yoga Nidra också in i den samlingen. Det blir spännande att se var den här vägen leder.

Lisa Hamre, som du hittar i hennes studio My Yoga Room i Limhamn/Malmö, är assistent på utbildningar inom Yoga Medicine.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.