Johanna
Yoga World
VardagstankarYoga som livsstil

När man älskar träning och inte kan träna.

Jag älskar de flesta former av rörelse och det har alltid varit naturligt för mig att röra mycket på mig. Jag är absolut ingen “köra skien ur mig – person” men hela jag mår bra av att träna. Vem gör inte det? Människa är gjord för rörelse.

Men, nuvarande tillstånd är ett nytt tillstånd och helt annorlunda från något annat. Nivån nu ligger på max 30 min lugn promenad annars blir det system overload. Anstränger jag mig för mycket fysiskt kommer illamående och tvärvägran att äta. Det blir liksom inte bra. Mycket av min ångest som kom med graviditeten är borta men det här med utebliven rörelse är en rätt stor mental utmaning. Det är som när man blir skadad och inte kan eller får göra något. Krypandet i kroppen och rastlösheten är inget riktigt densamma eftersom kroppen processar och använder energi till något helt annat men det finns helt klart likheter. Att undervisa yoga går ändå ganska bra eftersom jag vanligtvis inte är på mattan speciellt mycket själv. Yoga-asanas är inte träning för mig men det är en form av rörelse och det är ett uttryckssätt för min kropp och mitt inre som jag saknar mycket.

Många funderingar i mig kretsar också kring – vad är träning egentligen? Och för vem? Bara det är ett kapitel för sig.

Det är som det är och bara åka med. Göra det bästa av det. Tack och lov har jag en rutin på återhämtande praktiker som yin, meditation, yoga nidra och restorative som hjälper nervsystemet, tankar som kör rally och humörsvängningar någorlunda i schack.

Just nu är jag väldigt tacksam att vi även i stan bor granne med skog. Promenaden blir så mycket finare och mer givande.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.